Aktiviteter

AKTIVITETER

På den här sidan kan du se vad vi hittar på (och har hittat på) i Tranemo.
Alla de aktiviteter vi gör samlar in pengar till våra olika projekt och stiftelser.

Detta gör Lions just nu (oktober 2021)
Vision for Sight

I torsdags åkte representanter från Lions till Folkuniversitetet i Halmstad med 1200 glasögon, för vidare befordran till centrallagret i Linköping. Därefter kommer de att distribueras ut till behövande i 3:e världen.
På grund av pandemin har glasögonen inte kunnat delas ut till behövande det senaste året. I början av nästa år hoppas ”Vision for sight” att kunna åka ut och leverera igen.
Det ligger 60 000 glasögon bara i Halmstad som väntar på sina nya ägare.
Tusen tack till alla er som skänkt glasögon till Lions.

Detta gör Lions just nu (september 2021)
Tält från Sverige på plats i Haiti

Återigen har Sverige i sitt unika samarbete mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Lions Sverige levererat tält till behövande som drabbats av en katastrof. Denna gången fick Haiti ta emot ca 250 tält som skall användas som familjetält. Tälten levereras med 5 filtar per tält. I leveransen finns det också ett antal större tält som kan användas i arbetet med att hjälpa befolkningen på olika sätt.

Bring Quality to Life (BQtL) som Lions Sveriges tältaktivitet heter har pågått sedan 2004 och under dessa år har Lions samlat in pengar och köpt 5500 tält för cirka 35 miljoner kronor. Tälten finns i MSB:s depå i Kristinehamn och vid behov skickas tälten med MSB till det område som FN eller ERCC begär.
På Haiti tog Lions Haiti emot tälten och de hjälper till med att sätta upp dem.

Lions på Sommarfinalen

I september finns alltid Lions med på Tranemos "Sommarfinal". Där har vi någon form av aktivitet. Kom gärna och hälsa på oss där så berättar vi gärna mer om vår fantastiska Club.

Ett slag för hjärtat

Varje år hittar du oss utanför ICA i Tranemo på Alla hjärtans dag (14/2).
Den här dagen gör vi vårt yttersta för att skapa god stämning och framför allt samla in pengar till Hjärt och Lungfonden samt bidrag till hjärtstartare i bygden. Hoppas att vi ses där!

Lions på Julmarknad

När det närmar sig Jul finns Lions på plats på Julmarknader bla på Parkudden, Mossebo och Strömsfors. Genom att köpa lotter, bakverk och delta i tävlingar så bidrar du till Lions fantastiska arbete.


Lucia

Just nu planerar vi Luica 2021 och vi hoppas att inte pandemin lägger något hinder i vägen. Är du intresserad av att vara med i Luciatåget så vill vi gärna att du kontaktar oss.
När du röstar på en av våra Lucia kandidater så betalar du en slant och den går som vanligt oavkortat till Lions olika projekt. Vill du ha Lucia framträdande till din arbetsplats så går det också att ordna mot ett bidrag.
Kjell Pettersson håller i allt det musikaliska runt  och med Luciatåget. Förrutom att Lions samlar ihop pengar så får också många boende i Tranemo kommun se det fina uppträdandet och den julstämning det ger.

Vi kommer snart att skriva mer om följande aktiviteter:
Vårmarknaden
Kul på Hjul
Golfen